Financieel Vitale ZZP-er

Dé win-win situatie: een investering in uw eigen financiële gezondheid is een investering in uw eigen bedrijfsresultaat.

U staat op een kruispunt in uw leven. Als ondernemer heeft u te maken met wisselende inkomsten en vaste uitgaven. U heeft behoefte aan grip op uw geld. Als ondernemer verdient u uw geld. U levert diensten of verkoop producten aan uw klanten. Helaas betekent dat niet dat uw klanten altijd betalen. Het thema Goed betalende klanten’ verdient een strategische plek in uw bedrijfsvoering.

Executive Creator werkt, ook voor u. Tijdens de training of in een 1:1 sessie maakt u een concreet overzicht van uw inkomsten en uitgaven en een plan van aanpak. Veel aandacht wordt besteed aan het maken van slimme keuzes.

In 4 stappen financieel vitaal

Het gevaar van te veel uitgaven ligt op de loer. Als (startend) ondernemer is het belangrijk om eerst orde op zaken te stellen. Wat komt erin? Wat gaat eruit? Gewoon een helder overzicht.

Soms blijkt dat er een structureel tekort ontstaat. Als ondernemer kunt met een optimistische insteek kunt u denken ‘het komt wel goed. Straks verdien ik genoeg.’ En ja, dat kan kloppen. Maar u moet wel zorgen dat u ‘straks’ haalt.

Veel zzp-ers zeggen:’een ondernemer moet geld uitgeven. Investeren”. Dat klopt ook. Een ondernemer moet op het juiste moment, de juiste beslissing nemen.

Maar een structureel gat in de huishoudpot heeft daar niets mee te maken.

Het komt nu aan op slimme keuzes maken. Wat zijn naast de primaire lasten de financiële prioriteiten? Welke gevaren liggen op de loer? Kunnen er extra (sociale) inkomsten geregeld worden? Kan er bespaard worden?

Samen maken we alles inzichtelijk, zodat u op basis van inzicht goede keuzes kunt maken.

Ondernemers verdienen geld met de verkoop van producten en diensten aan klanten. Maar klanten betalen niet altijd. Het is zaak om vanaf dag 1 het thema Goed betalende klanten te verwerken in uw bedrijfsvoering: betalingsvoorwaarden, offerte, contract, factuur, brieven en het proces. Wij zorgen dat alles op maat wordt opgesteld. Passend naar de omvang van uw onderneming, uw branche en uw klanten.

Nu komt het aan op borging. Het is belangrijk om er boven op te blijven zitten. In de startfase en in een periode met wisselende inkomsten zult u alert moeten blijven op een goed georganiseerd financieel vitaal privé leven. Zoals acquisitie en administratie hoort bij het ondernemerschap. Zo horen betalende klanten hier ook bij. Voortdurend zult u aandacht moeten blijven besteden aan de tijdige en volledige betaling van de door u geleverde diensten en producten.

De feiten over zzp-ers

  • Geen werk betekent geen inkomen.
  • Zzp-ers melden zich vaker bij schuldhulpverlening.
  • Zzp-ers zijn in hoge mate afhankelijk van vrijwillige schuldhulpverlening.
  • Het persoonlijk inkomen van een zzp-er ligt gemiddeld 10% lager dan van een werknemer.
  • Als je als zzp-er niets regelt ontvangt je later alleen AOW.
  • Veel zzp-er hebben zich niet verzekerd tegen ziekte.

Bronnen: nvvk, consumentenbond, cbs,  

Het gaat om vertrouwelijke gegevens. Om uw privé en zakelijke financiële situatie. Indien u dat wilt kunnen wij van te voren kennismaken. We plannen een skype-sessie in. Of u loopt binnen in het GouweStartCafé.

Gerichte 1:1 sessies met ondernemers

Kunt u hulp gebruiken bij het budgetteren? Wilt u zeker weten dat u goed betalende klanten heeft en houdt? In korte sessies van 2 uur doorlopen wij het 4-stappenplan, specifiek voor uw onderneming.

Nieuwsbrief

Kennismaken via skype?